top of page

tors. 18. maj

|

Lejrcenteret Oruphøj

Natur-Konfirmation

Konfirmation i naturen sammen med din far og de nærmeste mænd i din familie / omgangskreds. Hvordan får du mere frihed og ansvar?

Man kan ikke længere tilmelde sig
Se andre begivenheder
Natur-Konfirmation
Natur-Konfirmation

Tid og Sted

1 flere datoer

18. maj 2023 14.00 – 21. maj 2023 14.00

Lejrcenteret Oruphøj, Orupvej 6A, 4330 Hvalsø, Danmark

Om

Natur Konfirmation er for dig, der gerne vil have frihed til at gøre de ting du synes er vigtige, for dig der ind imellem synes at Far og Mor bestemmer for meget, for dig der mener at dine forældre måske holder lidt for meget igen med at give dig det ansvar, du godt mener du selv kan styre. For dig, der gerne vil tages mere alvorligt af dine forældre og synes at du er blevet en ung mand, men at de ikke rigtigt ser det derhjemme endnu.

En Natur-konfirmation er et ikke-religiøst alternativ til dig, der gerne vil markere overgangen mellem barn og voksen med et kursus, hvor du lærer om sociale værdier og kompetencer som frihed, fællesskab og ansvar, i stedet for i den kristne tro. Et kursus hvor du bl.a. får:

 • Evne til at håndtere frihed, ansvar og forventninger.
 • Indsigt i egne oplevelser, handlinger og adfærd.
 • Evne til refleksion.
 • Redskaber til at bede om hjælp, uden at syntes du taber eller er dårlig.
 • Bevidsthed om egne værdier.
 • Evne til omtanke, respekt og tolerance.
 • At håndtere uforudsete udfordringer.
 • Evne til at arbejde sammen med andre.

Du kommer til at være sammen med en masse kommende kammerater på din egen alder, der også er gerne vil vide hvordan man bliver voksne. For det er jo ikke bare noget man bliver og der er ikke mange der kan forklare dig hvordan det foregår. I denne weekend kommer du til at lave sjove øvelser, arbejde sammen med dine nye kammerater og sammen med dem og deres fædre snakke og diskutere hvordan du kunne tænke dig at blive voksen og hvad det betyder for dig.

Det betyder, at du, i stedet for at tilegne dig den kristne tro, kommer til at arbejde med hvordan du får mere ansvar for dit liv. Hvad der forventes af en Ung Mand, der får ansvar. Hvad er passende adfærd for en Ung Mand og hvad der mere passer for en Dreng? Samt hvordan du håndterer udfordringer. Du kommer til at lære om fællesskab, identitet og respekt, samt høre din Fars og andre Voksne Mænds historier om hvad de tumlede med, da de var i din alder. For de havde det også svært ind imellem.

I forhold til en kristen og en humanistisk konfirmation, har en Natur-Konfirmation ikke forberedelse. Vi tror mere på "efter-beredelse". Altså at det som du og din Far lærer på weekendkurset, skal med hjem og gøres til dagligdag. Den frihed og ansvar, du som en Ung Mand får på kurset, skal blive virkelighed derhjemme. Og det vil vi gerne hjælpe og støtte dig i! En del af kurset er derfor online møder, efter kurset, hvor du, sammen med din Far, dine nye kammerater og deres fædre mødes en gang om måneden og "efter-bereder" det som du lærte på Weekendkurset for at sikre dette.

Og skal der holdes fest? 

Ja. Der skal holdes fest. Det er faktisk vigtigt at i holder en fest for familie og venner. Det er vigtigt for dem at vide at DU nu er en Ung Mand og ikke længere en dreng. Det er vigtigt at de ved at de nu skal behandle anderledes. At du nu kan tage mere ansvar og ikke længere er et barn, der ikke behøver at være med i beslutningerne. Du har en stemme på lige fod med de andre voksne, for du er nu en Ung Voksen.

Derfor skal du vælge en Natur-Konfirmation  Konfirmation betyder at bekræfte og bestyrke. Eller rettere: Med Styrke. En Natur Konfirmation er et ungdomskursus og en ceremoni, der Styrker dig og giver dig rettigheder, muligheder og forpligtelser med hjem. Din Far vil bekræfte og bestyrke dig i det i aftalte på kurset. Han vil anerkende og respektere dig som en selvstændig Ung Mand. Din Far vil give dig mere frihed og ansvar. 

En Natur Konfirmation er for dig, som ikke nødvendigvis tror på Gud og kristendommen, men gerne vil have en overgang fra Barn til Voksen, hvor din stemme bliver hørt og din mening har betydning.

Billetter

 • Natur-Konfirmation

  Billet gældende for 1 søn og 1 Mand.

  8.500,00 kr.
  +212,50 kr. Servicegebyr
 • Ekstra deltager

  Hvis du gerne vil have to sønner med eller har yderligere en vigtig mand i din søns liv, der skal med.

  3.500,00 kr.
  +87,50 kr. Servicegebyr

Total

0,00 kr.

Share this event

bottom of page