Om Far & søn

Far & Søn vil give teenagere og unge mennesker en mulighed for at blive vejledt og støttet i overgangen fra barn til voksen på en kærlig, nærværende og respektfuld måde, sådan at de oplever sig set og påskønnet af deres nærmeste for de gaver og talenter de har, samt får støtte til at kunne påtage sig de ny-opnåede privilegier og ansvar.

Kerneværdier

Anerkendelse

Det at blive set og anerkendt for det menneske man er - på godt og ondt - er en af de største gaver vi kan give vores børn. Ikke blot for hvad de gør eller hvordan de klarer sig til fodbold eller i skolen, men at se dem for de mennesker de er og med de iboende kvaliteter de har. Læs mere ved tryk på overskrift

Hvert menneske er unikt og enestående

Alle mænd - unge og ældre - har helt unikke styrker, gaver og talenter, som vi målrettet under lejren søger at finde frem, anerkende og arbejde med.

Ritualer

Ritualer og ceremonier styrker både oplevelser og den sociale sammehængskraft i en gruppe. Derfor arbejder vi bevidst med at iscenesætte ritualer og ceremonier, som tjener til at styrke den oplevede anerkendelse og overgangen fra dreng til ung mand. Læs mere ved tryk på overskrift.

erfaring og myter

Vi tror på værdien af overlevering af historier og myter på tværs af generationer. Klassiske myter og historier fra levede liv, der fortæller om savn og sorg, om glæde og sejr, som vores drenge og unge mænd kan genkende sig selv i, har en stærk effekt i et fællesskab rundt om bålet eller i en cirkel. Drengene ved ikke altid, at de ikke er alene med deres udfordringer. Læs mere ved tryk på overskrift.

Baggrunden

Unge mænd er mere udfordrede i dag end tidligere. I nyheder, blandt venner og kollegaer hører vi om unge mænd, der er usikre, angste eller ligefrem deprimerede.  Læs mere.
Når din søn er mellem 14 og 17 år gammel, oplever han mange dramatiske fysiske og psykologiske ændringer. Dette er en meget spændende tid, men også en potentiel farlige og forvirrende tid i hans unge liv.
Kort sagt, din søn bliver en ung mand. Hvis han ikke har positiv vejledning og tydelig retning til at udvikle en sund vision om sin nye rolle som ung mand – som mange teenagemænd mangler – vokser han måske aldrig ud af sin drengede opførsel og bliver mere tilbøjelig til at bukke under for negative påvirkninger, der kan føre til tilbagetrækning fra familie og skole, aggression, afhængighed og psykiske problemer. 

Dr. Arne Rubinstein, CEO og stifter af The Rites of Passage Institute i Australien, har i over 25 år lavet ikke-religiøse markeringer af overgangen fra dreng til ung mand, hvor drenge går fra én social status til en anden. Det kan sammenlignes med den oprindelige konfirmation; den gamle, traditionelle initiering, hvor drenge bliver til unge mænd. Der arbejdes målrettet med de fysiske, emotionelle og psykologiske ændringer, der allerede sker i din søns liv, på en tryg og struktureret måde, så I sammen kan styrke relationen mellem jer. 
Far og søns facilitatorer er uddannet af Arne Rubinstein. Se mere om uddannelsen 

Arne Rubinsteins Rites of Passage Program er evidensbaseret og  giver drenge den positive vejledning og viden for at styrke det positive og unikke talent, de alle har. 

Vi ønsker at vores drenge vokser op og bliver emotionelt modne mænd, fædre og ledere. Mænd der er i stand til at sætte sunde grænser for sig selv og dem de har kær. Mænd der ikke søger at ”gøre far stolt” eller søger konkurrence med andre mænd. Men mænd der kan og tør tage beslutninger med deres hoveder, hjerter og mavefornemmelse. Mænd der, på tværs af generationer, kan hjælpe og støtte hinanden. Læs mere.

 

Asbjørn Andreasen

Far & søn drives af grundlægger Asbjørn Andreasen og arrangementerne faciliteres sammen med forskellige samarbejdspartnere afhængigt af det enkelte event og antallet af deltagere. Asbjørn er 52 år gammel, bosat i Aarhus, uddannet pædagog og har skrevet en bachelor i “Ritualiseret Anderkendelse”

Han er oprindelig uddannet Kaospilot, en 3-årig uddannelse som social og kulturel projektleder. Efterfølgende har han uddannet sig hos Dr. Arne Rubinstein og deltaget i The Rite of Passage Institute Level 1 Leadership Training i Rite of Passage.

Asbjørn har arbejdet med marginaliserede børn i mere end 20 år – på skoler, institutioner og ude i naturen. De seneste 15 år har han været beskæftiget i ungdomspsykiatrien hvor han bl.a. har afviklet ugelange forløb i friluftsliv samt undervist i klatring.

Netop klatringen og naturen fylder meget i Asbjørns private liv. Han har stiftet juniorklatring i Århus og trænet børn og unge i klatring i 17 år, ligesom han i mange år har været medlem af Dansk Klatreforbunds Juniorudvalg under DIF samt arrangeret træf for op til 70 danske og udenlandske juniorklatrere, i Danmark, Sverige, Tyskland og Frankrig.

Kontakt

Asbjørn Andreasen
Tlf.: +45 50 57 70 60
E-mail: info@farogsoen.dk