top of page

Om Far&Søn


ANERKENDELSE
Det at blive set og anerkendt for det menneske man er - på godt og ondt - er en af de største gaver vi kan give vores børn. Ikke blot for hvad de gør eller hvordan de klarer sig til fodbold eller i skolen, men at se dem for de mennesker de er og med de iboende kvaliteter de har. 

HVERT MENNESKE ER UNIKT OG ENESTÅENDE
Alle mænd - unge og ældre - har helt unikke styrker, gaver og talenter, som vi målrettet under lejren søger at finde frem, anerkende og arbejde med.

RITUALER
Ritualer og ceremonier styrker både oplevelser og den sociale sammehængskraft i en gruppe. Derfor arbejder vi bevidst med at iscenesætte ritualer og ceremonier, som tjener til at styrke den oplevede anerkendelse og overgangen fra dreng til ung mand. 

ERFARING OG MYTER
Vi tror på værdien af overlevering af historier og myter på tværs af generationer.
Klassiske myter og historier fra levede liv, fortæller om savn og sorg, om glæde og sejr, som vores drenge og unge mænd kan genkende sig selv i. Drengene ved ikke altid, at de ikke er alene med deres udfordringer.

​KERNEVÆRDIER 
BAGGRUNDEN

Unge mænd er mere udfordrede i dag end tidligere. I nyheder, blandt venner og kollegaer hører vi om unge mænd, der er usikre, angste eller ligefrem deprimerede. 

Læs mere


Når din søn er mellem 14 og 17 år gammel, oplever han mange dramatiske fysiske og psykologiske ændringer. Dette er en meget spændende tid, men også en potentiel farlige og forvirrende tid i hans unge liv.


Kort sagt, din søn bliver en ung mand. Hvis han ikke har positiv vejledning og tydelig retning til at udvikle en sund vision om sin nye rolle som ung mand – som mange teenagemænd mangler – vokser han måske aldrig ud af sin drengede opførsel og bliver mere tilbøjelig til at bukke under for negative påvirkninger, der kan føre til tilbagetrækning fra familie og skole, aggression, afhængighed og psykiske problemer. 

Dr. Arne Rubinstein, CEO og stifter af The Rites of Passage Institute i Australien, har i over 25 år lavet ikke-religiøse markeringer af overgangen fra dreng til ung mand, hvor drenge går fra én social status til en anden. Det kan sammenlignes med den oprindelige konfirmation; den gamle, traditionelle initiering, hvor drenge bliver til unge mænd. Der arbejdes målrettet med de fysiske, emotionelle og psykologiske ændringer, der allerede sker i din søns liv, på en tryg og struktureret måde, så I sammen kan styrke relationen mellem jer. 
Far og søns facilitatorer er uddannet af Arne Rubinstein

Arne Rubinsteins Rites of Passage Program er evidensbaseret og  giver drenge den positive vejledning og viden for at styrke det positive og unikke talent, de alle har. 

Vi ønsker at vores drenge vokser op og bliver emotionelt modne mænd, fædre og ledere. Mænd der er i stand til at sætte sunde grænser for sig selv og dem de har kær. Mænd der ikke søger at ”gøre far stolt” eller søger konkurrence med andre mænd. Men mænd der kan og tør tage beslutninger med deres hoveder, hjerter og mavefornemmelse. Mænd der, på tværs af generationer, kan hjælpe og støtte hinanden. 

Læs mere

SAMARBEJDSPARTNERE
_ALR0289.jpg

Mette Vestergaard-Knudsen

101542476_10223339250089087_6673693250231992320_n.jpeg

Eskil Steffensen

DSC6919.jpeg

Carl-Martin Bræstrup-Olesen

bottom of page